Veel gestelde vragen en informatie

Een airconditioner is een geweldig systeem om het klimaat in uw leefomgeving aangenaam te maken en te houden.

Maar wat zijn nu de echte voordelen van een airconditioner?

Het gehele jaar door krijgt u de juiste temperatuur , door middel van lucht vertaald dit zich in snel resultaat.
Op temperatuur komen is meestal klaar in een mum van tijd.

Airconditioners maken gebruik van speciale technieken waarbij de lucht behandeld word door filters, hierdoor wordt de omgeving gevuld met schone gefilterde lucht en worden pollen schimmels en andere onzuiverheden verwijderd. Erg prettig voor mensen die last hebben van copd hooikoorts en andere vormen van allergie.

Verkoelen en verwarmen is vandaag de dag niet meer zo duur als men denkt.

De nieuwste modellen beschikken over energielabels a++ of meer, dit in combinatie met zonnepanelen is een zeer voordelige manier om te verwarmen en te koelen. Een mooie stap richting gasloos leven!

De systemen zijn zo ingericht dat u niet veel meer hoeft te doen!

Het systeem past zich steeds aan in uw gewenste temperatuur met 1 druk op de knop u kunt het zien als een cv installatie! Daarnaast zijn er vele programma’s aanwezig waarbij de airco automatisch en zuinig draait ook in uit en vakantie standen zijn in te stellen.

De systemen zijn vandaag in geluid niet meer aanwezig zowel binnen als buiten. Een gemiddeld geluidsniveau ligt tussen de 18 en 22 decibel, perfect om hiermee te slapen bijvoorbeeld.

U zou het haast niet denken maar een woning of gebouw met klimaatbeheersing biedt meerwaarde door de vele voordelen, ook kan een installatie meegenomen worden in een bouwdepot (lening voor verbouwing aan uw woning)

*1.   Bereken de inhoud van de te koelen ruimte
Bereken de inhoud van de ruimte in kubieke meters. Bijvoorbeeld: de ruimte is 6 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog. De berekening wordt dan 6 x 5 x 3 = 90 m3.

*2.   Bepaal nu de vermenigvuldigingsfactor
Al naar gelang de kenmerken van de ruimte, gebruik je een vermenigvuldigingsfactor van 30, 40 of 50. Deze factor staat voor het benodigd aantal Watt koelvermogen per m3 inhoud.
Factor 30: Dit zijn ruimtes die goed geïsoleerd zijn, een normaal glasoppervlakte, geen plat dak of schuin dak en weinig elektronische apparatuur hebben.
Factor 40: Deze ruimtes zijn minder goed geïsoleerd, hebben bijvoorbeeld een groot glasoppervlakte en/of er staan veel elektrische apparaten.
Factor 50: Deze ruimtes hebben een zeer hoge warmtelast of er worden producten bewaard zoals levensmiddelen en medicijnen, waarvoor een lage ruimtetemperatuur gewenst is.

*3.    Bereken nu het benodigde koelvermogen:
Neem nu de berekende inhoud uit stap 1 en vermenigvuldig dat met de factor uit stap 2. Bijvoorbeeld: 90 m3 inhoud vermenigvuldigd met factor 30 ( Watt per m3 ). Het benodigd koelvermogen is dan 2700 Watt. Dit komt overeen met 2,7 kW

Nee. dat gaat niet lukken omdat 1 buitenunit maar 1 aansluiting  heeft voor 1 binnen unit. Wilt u wel 1. buitenunit met 2x een binnenunit dan zou u moeten overwegen om een Duosplit airco systeem aan te schaffen, hier kunnen wel 2 binnen units op aangesloten worden.

Dan ontvangt u 2 A 3 Paketten / 1. de binnen unit  / 2. de buiten unit / 3. de aansluitmaterialen,mits u die er ook bij heeft gekocht.

Dit is afhankelijk van het merk airconditioner die u heeft aangeschaft, in de meeste gevallen is het 2 of 3 of 5 jaar! Tevens heeft u alleen en uitsluitend garantie op de airco systemen als deze aantoonbaar door een F-Gas gecertificeerde koelmonteur geplaatst is, wij geven alleen en uitsluitend garantie op vertoon van het originele aankoop factuur., of een nota waaruit blijkt dat u het airco systeem door een erkend bedrijf of  koel monteur heeft laten monteren.

Ja, u krijgt het airco systeem afgevuld geleverd met het momenteel meest milieu vriendelijke R32 koudemiddel.

De Inverter-technologie maakt de modulatie mogelijk van het vermogen dat door de airconditioner wordt geleverd op een proportionele manier aan de werkelijke vraag naar “koude” of “warme” luchtstroom, mogelijk door de rotatiesnelheid van de compressor te verhogen of te verlagen. Deze modulatie realiseert een besparing van elektriciteit tussen 30 en 60%  ( bij acht uur continu gebruik).

U dient een Geaarde 220V aansluiting te hebben dicht bij de buiten of binnenunit, In bijna alle  gevallen voed de buitenenunit de binnenunit door middel van een connextionkabel,   Het is verstandig maar evenwel niet noodzakelijk voor goed functioneren om een werkschakelaar te monteren. 

Het gat moet Minimaal 60mm zijn. Let op boor schuin naar beneden van binnen uit gezien, van buiten uit schuin omhoog boren. Bekijk evt, eerst een filmpje op you tube er staan er immers vele op.

Het airco systeem mag u best zelf monteren, alleen het in bedrijf stellen van het aircosysteem moet officieel door een erkend gecertificeerd F-Gas bedrijf  uitgevoerd worden, dit kunnen onze monteurs voor u uitvoeren Uiteraard kunt u veel handelingen zelf uitvoeren zodat de montage van u airco systeem sneller verloopt, en daarom ook nog eens vele malen goedkoper uitvalt, 

technische vragen met betrekking op installatie

als u door ons de installatie laat uitvoeren, geven wij een jaar garantie hierop. bij dus gebreken na aanleiding van de installatie werkzaamheden zullen wij deze herstellen repareren

uiteraard, op zaterdags is mogelijk als dit beter in uw agenda past, dit is wel tegen meer tarief en in overleg 

bij installaties leveren wij een airco stekkerklaar op, dat houd in dat er een geaard voedingspunt in de buurt moet zijn, dit kan door een geaard stopcontact of een voedingskabel die wij op de buitenunit kunnen aansluiten

nee indien de airco niet kan draaien omdat er geen geaard stroompunt aanwezig is of er moet gevoed worden vanuit de meterkast, raden wij u aan een elektro technisch bedrijf in te schakelen,

nee dat is vaak niet het geval, de systemen vandaag de dag zijn energiezuinig en vragen niet veel stroom, systemen boven de 5kw kunnen het beste op een (vrij) lege groep om piekbelasting te voorkomen

nee wij zijn een airconditionings bedrijf en leveren de airco stekkerklaar op, voor elektrische werkzaamheden in huis schakelt u een installatiebedrijf of elektricien in 

indien u in de buurt een geaard voedingspunt heeft en daar niet te veel apparaten op heeft, kan daar vele soorten airconditioning op worden aangesloten, ook kunt u een huisbezoek aanvragen. onze specialisten kunnen ter plekke bekijken wat er mogelijk is 

verwarmen in de winter met een airco- info en tips

tijdens de vorst periode waar de temperaturen net of onder de nulpunten belanden krijgen wij veel vragen over een airco systeem, gezien de temperaturen werkt de airco vaak anders dan u gewend bent en zijn er een aantal belangrijke dingen. 

antwoorden op deze vragen vind u in onderstaande, deze kunt u downloaden

remcool- verwarmen in de winter

toch u antwoord niet gevonden? geen probleem en neem contact met ons op

Wij helpen u graag!

02.

Onderhoud en storingen

Een niet goed werkende of defect klimaat systeem is nooit leuk.

03.

Zelf aan de slag

Bent u zelf enigszins handig en wilt u graag zelf een airco installeren?